Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verzameling van punten tussen twee rechten

Stel ik heb twee parallele lijnen:
de lijn a1 + b·x
en
de lijn a2 + b·x,
waarbij a2a1
en
0 b.
Hoe kan ik de verzameling van alle punten tussen deze twee lijnen beschrijven?

Peter
Leerling mbo - woensdag 30 september 2009

Antwoord

Een voorbeeld dan maar?

Ik zal 's proberen het gebied tussen y=3x+2 en y=3x+5 te 'beschrijven'. Het gebied boven de lijn y=3x+2 laat zich schrijven als y-3x2. Het gebied onder de lijn y=3x+5 laat zich schrijven als y-3x5. Conclusie? Het gebied tussen de twee lijnen laat zich 'beschrijven' als 2y-3x5. Voor elk willekeurig punt kan je dan controleren of het punt aan de voorwaarde(n) voldoet. Zo ja, dat ligt het punt in het gebied en anders niet...

Helpt dat?

WvR
woensdag 30 september 2009

©2001-2024 WisFaq