Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60243 

Re: Re: Verloop functie

Ook ik zit vast bij de schuine asymptoot. Ik wil a berekenen met lim naar + oneindig van f(x)/x.
Kan het dat a dan + oneindig is of moet ik dit verder uitrekenen? (lim +$\infty$ √(x-(2/x))dan bekom ik +$\infty$-0 = +$\infty$)

L
3de graad ASO - zondag 27 september 2009

Antwoord

Als x naar oneindig gaat dan gaat f(x)/x ook naar oneindig? Je weet dan zeker dat er geen sprake van een schuine asymptoot. Klaar!

WvR
zondag 27 september 2009

©2001-2024 WisFaq