Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een linear verband

hoe bereken je b van een formule in een linear verband. Ik weet dat je eerst hellingsgetal moet uitreken en dan de coordinaten invullen met de laagste cijfers. ik heb hier een som. A(2,-1)en B(0,4). eerst moet je hellingsgetal uitrekenen.
yb-ya     4--1       5 
------ = ------ = - = -2,5
xb-xa 0-2 -2
dus y=-2,5x+b en dan (0,4) invullen in de formule = 4=-2,5x0= en dan weet ik het niet meer.

fons
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 17 september 2009

Antwoord

De formule invullen geeft:

4=-2,5·0+b
b=4

Niet echt verrassend omdat het snijpunt met de y-as al gegeven was. Je had al kunnen weten dat het zoiets als y=ax+4 zou moeten worden. Maar invullen kan ook.

WvR
zaterdag 19 september 2009

©2001-2024 WisFaq