Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60181 

Re: Hoek alfa exact bepalen als je de sinus weet

Sorry, ik maakte een typefout, het ging om de cos van deze hoek. Het antwoord model zegt 3/7√5, maar ik snap niet hoe het daar bij komt. Op dezelfde manier moet ik $\alpha$ uitrekenen als
sin$\alpha$=1/5
sin$\alpha$ = 3/8
cos$\alpha$=2/5

Wilma
Student hbo - donderdag 17 september 2009

Antwoord

Gebruik de regel sin2x + cos2x = 1 en het wordt je duidelijk(er).

MBL
donderdag 17 september 2009

©2001-2025 WisFaq