Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verzamelingen en vereniging

Beschouw de verzameling A={xÎ|-2x10 of x220}

A. Schrijf A als de vereniging van twee verzamelingen:
A={-1,...,9}È{...}

Het antwoord schijnt hier te zijn.
A={-1,...,9}È{-4,...,4}

Waarom -4, want dat kan toch helemaal niet?

Ronny
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 14 september 2009

Antwoord

Beste Ronny,

In de omschrijving van A staat "of", niet "en". De tweede voorwaarde is x2 20, dit gaat toch ook op voor -4? Nu geraak je er misschien aan uit...

mvg,
Tom

td
maandag 14 september 2009

©2001-2024 WisFaq