Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60144 

Re: Re: Exact berekenen met de dubbele hoek formules

ik heb dus gekeken naar me berekening en ik heb geen dubbele hoek formule gebruikt. ik heb perongeluk de machtsreductie formule gebruikt en dat was niet de bedoeling.

Ik begrijp nog steeds niet hoe ik mijn vraag moet beantwoorden.

Hierbij mijn berekening misschien dat u ziet wat ik verkeerd doe.

cos(7/12p) = cos (2·7/24pi)
cos (2·7/24pi) = 2cos2(7/24pi)-1

hierna weet ik niet precies hoe ik verder moet, vandaar dat ik het maar gelijk stel.

2cos2(7/24pi)-1 = 1-2sin2(7/24pi)

dan krijg ik
2cos2(7/24pi)+ 2sin2(7/24pi) -2 = 0
oftewel
cos2(7/24pi)+ sin2(7/24pi) -1 = 0

daar uit volgt

cos2(7/24pi)+ sin2(7/24pi) = 1

en dan houdt het op bij mij ...

kan u mij aub vertellen wat er precies fout gaat of wat ik vergeet te doen?


alvast bedankt

Joes
Student universiteit - zondag 13 september 2009

Antwoord

Je werkt de verkeerde kant op: begin met 7p/6=2¥7p/12 en vul dit in: cos(7p/6)=2cos2(7p/12)-1. De waarde van cos(7p/6) is welbekend, nu kun je dus cos(7p/12) bepalen.

kphart
maandag 14 september 2009

©2001-2025 WisFaq