Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tweedegraads vergelijking

Hallo,

bij de volgende vergelijking heb ik het antwoord wel juist maar de manier van noteren niet. Ik heb 2 manieren geprobeerd:

12 -x2 = x2 -4
-2x2 = -16
x2 = -16:-2
x2 = 8
x = + of - Ö8

of abc formule
12 - x2 = x2 - 4
16 -2x2 = 0
x1,x2 = ± Ö-4·-2·16 ¸2·-2

Als antwoord wordt gegeven 2Ö2

dit geeft dezelfde uitkomst als Ö8 maar hoe kom je bij de notatie 2Ö2??

Ronald
Student universiteit - woensdag 9 september 2009

Antwoord

Omdat 2wortel(2) gelijk is aan wortel(8)! Beide hebben 8 als kwadraat.

kphart
woensdag 9 september 2009

©2001-2024 WisFaq