Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60063 

Re: Re: Integraal van 1/(1-x²) bepalen

Het is me nu een stuk duidelijker geworden. Alleen wordt zonder bewijs een definitie gelanceerd van cosh(x) = 1/2 (ex + e-x) en sinh(x)= 1/2(ex -e-x). Ook in mijn leerboeken kan ik hiervoor geen bewijs ontdekken. Is het a.u.b. mogelijk dit nader toe te lichten? Bij voorbaat hartelijk dank!

Johan
Student hbo - maandag 7 september 2009

Antwoord

Beste Johan,

Het is een goede eigenschap om de volledige afleiding te willen doorgronden, en dat je elke stap probeert te rechtvaardigen (d.m.v. een bewijs of deelafleiding), zonder dat je terugvalt op truukjes of intrapt in 'omdat het nu eenmaal zo is'-antwoorden .

Waarom cosh(x) = 1/2·(exp(x) + exp(-x)) kun je bijvoorbeeld op Karlscalculus.org teruglezen. Of op galileo.math.siu.edu.
Een laatste linkje is Planetmath.org.

Gr. Davy.

Davy
maandag 7 september 2009

 Re: Re: Re: Integraal van 1/(1-x²) bepalen 

©2001-2024 WisFaq