Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekening met sinus kwadraat

ik heb deze formule gekregen: sin2(x) - sin(x) = 0, maar nu is mijn vraag hoe ik dit op moet lossen want ik zou het niet weten eigenlijk.
Alvast bedankt!

Lisett
Student universiteit - woensdag 2 september 2009

Antwoord

Je kunt 's beginnen met:

sinē(x)-sin(x)=0
sin(x)(sin(x)-1)=0
sin(x)=0 of sin(x)-1=0
Enz...

Helpt dat?
Zie ook 6. Goniometrische vergelijkingen oplossen.

WvR
woensdag 2 september 2009

©2001-2025 WisFaq