\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 60027 Re: Berekenen achthoek Ja dat is juist. Ik wil de lengte van a weten. Groeten Piet. piet Iets anders - zondag 30 augustus 2009 Antwoord Dat gaat handig met de cosinusregel. In zo'n gelijkbenig driehoekje met twee zijden van r en een zijde van a geldt:a2=r2+r2-2·r·r·cos(45°)We weten dat cos(45°)=1/2$\sqrt{ }$2, dus:a2=2r2-2r2·1/2$\sqrt{ }$2a2=2r2-r2·$\sqrt{ }$2a2=r2·(2-$\sqrt{ }$2)We weten r=60. Invullen geeft:a2=602·(2-$\sqrt{ }$2)a=$\sqrt{ }$(3600·(2-$\sqrt{ }$2))a=60$\sqrt{ }$(2-$\sqrt{ }$2)$\approx$45,9Zie eventueel Cosinusregel en sinusregel.Zoiets? WvR zondag 30 augustus 2009 Re: Re: Berekenen achthoek ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ja dat is juist. Ik wil de lengte van a weten. Groeten Piet. piet Iets anders - zondag 30 augustus 2009
piet Iets anders - zondag 30 augustus 2009
Dat gaat handig met de cosinusregel. In zo'n gelijkbenig driehoekje met twee zijden van r en een zijde van a geldt:a2=r2+r2-2·r·r·cos(45°)We weten dat cos(45°)=1/2$\sqrt{ }$2, dus:a2=2r2-2r2·1/2$\sqrt{ }$2a2=2r2-r2·$\sqrt{ }$2a2=r2·(2-$\sqrt{ }$2)We weten r=60. Invullen geeft:a2=602·(2-$\sqrt{ }$2)a=$\sqrt{ }$(3600·(2-$\sqrt{ }$2))a=60$\sqrt{ }$(2-$\sqrt{ }$2)$\approx$45,9Zie eventueel Cosinusregel en sinusregel.Zoiets? WvR zondag 30 augustus 2009
WvR zondag 30 augustus 2009
©2001-2024 WisFaq