Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60004 

Re: Re: Berekening van een vlak

Hallo Davy,

Toch ergens gemist....
x-1-k=l
(y+2-3k)/-2=l
(z-1+2k)/5=l

(x-1-k)=l (1)
(-y-2+3k)/2=l (2)
(z-1+2k)/5=l (3)
(1)=(2) 2x-2-2k=-y-2+3k of (2x+y)/5=k (4)
(1)=(3) 5x-5-5k=z-1+2k of (5x-z-4)/7=k (5)
(4)=(5) 14x+7y=25x-5z-20
Vlak a: 11x-7y-5z-20=0 (6)
Proef: 11(1+k+l)-7(-2+3k-2l)-5(1-2k+5l)-20=0
11+11(k)+11(l)+14-21(k) +14(l)-5+10(k)-25(l)-20=0
11+14-5-20 +(11+10-21)(k)+(11+14-25)(l)=0 en dit klopt wel ...
Zijn we nu akkoord?
Groetjes

Rik Le
Iets anders - dinsdag 25 augustus 2009

Antwoord

Beste Rik,

Ja, dit klopt, we zijn akkoord .
Deze vergelijking van het vlak kreeg je eveneens door
det= 0

op te lossen.

Gr. Davy.

Davy
dinsdag 25 augustus 2009

©2001-2024 WisFaq