Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Straal berekenen adhv vergelijking

Hallo,

Ik heb de volgende vergelijking:
4x2+4y2-16x+20y-283 = 0

Aan de hand van deze functie moet ik de straal van de cirkel berekenen. Ik heb dit nog nooit gedaan, ik weet dat x2+y2 = R2 maar ik heb verder geen idee hoe ik hier aan moet beginnen. Kan iemand mij dit uitleggen?

Alvast bedankt!

Groeten,

Peter

Peter
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 21 augustus 2009

Antwoord

Dat is een cirkel met als middelpunt het punt (0,0). Algemener is de vergelijking van een cirkel met straal R en als middelpunt (a,b):

(x-a)2 + (y-b)2 = R2

Probeer nu a, b en R te vinden door de gegeven vergelijking in deze vorm te passen...

cl
vrijdag 21 augustus 2009

 Re: Straal berekenen adhv vergelijking 

©2001-2024 WisFaq