Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Regelmatige veelhoeken

Een wandelaar loopt 100 m rechtdoor, daarna 10°naar rechts en weer 100 m rechtdoor, daarna opnieuw 10° naar rechts en zo verder tot hij opnieuw bij zijn beginpunt komt.
Welke veelhoek beschrijft hij en hoelang wandelt hij als hij 4 km/uur wandelt?

please help mij

Mattia
2de graad ASO - maandag 16 december 2002

Antwoord

Beste Mattias,
De wandelaar heeft uiteindelijk dus 360° gedraaid, als hij in een vierkant had gelopen zou hij hoeken maken van 360°/4 = 90°, in een vijfhoek 360°/5=72° etc.
We zijn dus op zoek naar een getal waarvoor geldt:
360°/x = 10°
Ofwel 360°/10° = x = 36
Een regelmatige veelhoek met 36 zijden.
Hoe lang hij er over doet laat ik nu aan jou zelf eerst over. Als je er toch niet uitkomt, stel dan opnieuw de vraag.

M.v.g.

PHS
maandag 16 december 2002

©2001-2024 WisFaq