Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Spaarhypotheek


Ik ben druk bezig een tentamen te leren, maar kom maar niet uit deze opgave. Wie kan mij helpen met de uitwerking?

Ivo heeft een spaarhypotheek van € 250.000 met een looptijd van 30 jaar. Het interestpercentage op zowel de lening als het spaargedeelte is de eerste 15 jaar 5% en de laatste 15 jaar 6%. De spaarpremie moet elk jaar aan het begin van het jaar worden gestort en deze premie is elk jaar hetzelfde. Hoeveel moet Ivo elk jaar aan premie betalen?

Dennis
Student hbo - zondag 2 augustus 2009

Antwoord

Dennis,
|Bereken S=S(1)+(1/1,05)^15 S(2), met S(1)=1+1/1,05+...+(1/1,05)^14 en
S(2)=1+1/1,06+...+(1/1,06)^14. Dan is Premie=250.000/S.

kn
maandag 3 augustus 2009

 Re: Spaarhypotheek 

©2001-2024 WisFaq