Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afschrijven van boekwaarde

Voor mijn allerlaatste tentamen heb ik het antwoord en de uitwerking op de volgende vraag nodig. Kan iemand mij helpen oplossen van de volgende opgave:

Jan schrijft jaarlijks 40% af van de boekwaarde van zijn inventaris. Na 7 jaar is de boekwaarde gedaald tot € 1.399,68. Met welk bedrag staat de rekening afschrijving aan het eind van het zevende jaar op de balans??

Bedankt voor de moeite.

Ingebo
Student hbo - zondag 2 augustus 2009

Antwoord

Ingeborg,
Er geldt algemeen het volgende: A=aanschafwaarde, p=afschrijvingspercentage van de boekwaarde en B(k)=boekwaarde na k jaar.Dan moet gelden dat
A(1-p/100)^k= B(k).Dus in dit geval A(1-0,4)^7=1399,68,dus A=50.000
Dus totale afschrijving is 50.000-1399,68.

kn
maandag 3 augustus 2009

©2001-2024 WisFaq