Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 59892 

Re: Aflossingsvrije lening


Sorry, maar ben niet zo wiskundig..

Ik snap wel wat er staat, maar weet niet wat je door wat moet delen om op p te komen, zou je dat misschien stap voor stap voor kunnen doen??

Ingebo
Student hbo - zondag 2 augustus 2009

Antwoord

Ingeborg,
(1+p/100)^25= 300.000/45.000,dus 1+p/100=(300.000/45.000)^1/25=1,078838284,
enz.Voorbeeld: a3=8, dan is a= 8^1/3=2.

kn
zondag 2 augustus 2009

©2001-2024 WisFaq