Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 59869 

Re: Integreren met breuksplitsen

Helaas kom ik niet uit de negatieve getallen achter ln!
Int (met grenzen voor x=-2 en-5)dx/1-x^2= [1/2ln|1+x/1-x|] met genoemde x=-2 en x=-5. Gesubstitueerd levert op:
{1/2ln|1+(-2)/1-(-2)|}-(1/2ln|1+(-5)/1-(-5)|} Wie weet daar een oplossing voor. Bij voorbaat heel hartelijk dank!

Johan
Student hbo - dinsdag 28 juli 2009

Antwoord

Johan,
Nooit gehoord van de absolute waarde.b.v.|-2|=2.

kn
dinsdag 28 juli 2009

©2001-2025 WisFaq