Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Carthesisch stelsel voor een halfvlak

Gegeven zijn een rechte a met vergelijking a: y=z=0 en een punt U met coördinaten (0,1,0). Stel hiermee een carthesisch stelsel op voor het halfvlak ]aU.

Roel D
Student universiteit België - maandag 16 december 2002

Antwoord

Hoi,

De rechte A met vergelijking y=z=0 is de X-as. Het punt u(0,1,0) is de eenheidsvector langs de Y-as. Het open halfvlak bepaald door A en u ligt dus in het X-Y-vlak met vergelijking z=0. Bovendien deelt de rechte A dit vlak in 2 halfvlakken. u ligt langs de kant met y>0. Het open halfvlak ]Au heeft dus als vergelijking: z=0 en y>0.
Je kan dit best ook eens grafisch bekijken. Je raakt er wel uit...

Groetjes,
Johan

andros
dinsdag 17 december 2002

©2001-2024 WisFaq