Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 59776 

Re: Primitiveren

Helaas kom ik niet tot het juiste antwoord. Ik heb p.i.uitgevoerd als volgt:
Stel u=Ö(x2+7) en dv=dx, v=x du= 1/2(x2+7)-1/2.2x = x/Ö(x2+7)dx Zodat volgens Int u.dv = u.v-Int v.du;
xÖ(x2+7) - Int x. x/Ö(x2+7) dx= x.Ö(x2+7) -Int x2/Ö(x2+7) dx= ? Ik zie wel de bijna standaard integraal Int 1/Ö(x2+7) dx= ln| x + Ö(x2+7)| + c. Maar dan blijf ik nog met x2 achter de integraal zitten.De truc +1, -1 er bij zetten is mij ook bekend, maar daar schiet ik hier niets mee op! Wie kan mij verder op weg helpen. Bij voorbaat heel hartelijk dank.

Johan
Student hbo - maandag 13 juli 2009

Antwoord

Probeer eens de truc +7 -7 er bij zetten.

hr
maandag 13 juli 2009

©2001-2024 WisFaq