\require{AMSmath} Berekenen van inhoud halve bol als ik weet dat dit 90 ml is Zou een pollepeltje met een inoud van 90 ml moeten kunnen maken. Hoe kan ik berekenen hoe groot de bol moet zijn met een totale inhoud van 180 ml Reynen Ouder - zondag 12 juli 2009 Antwoord De inhoud van een bol bereken je met:Inhoud=4/3pr3De inhoud is 180 ml = 180 cm3.Dus 4/3pr3=180 en dan oplossen om r te bepalen.Dus de diameter van de pollepeltje is ongeveer 7 cm. WvR zondag 12 juli 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Zou een pollepeltje met een inoud van 90 ml moeten kunnen maken. Hoe kan ik berekenen hoe groot de bol moet zijn met een totale inhoud van 180 ml Reynen Ouder - zondag 12 juli 2009
Reynen Ouder - zondag 12 juli 2009
De inhoud van een bol bereken je met:Inhoud=4/3pr3De inhoud is 180 ml = 180 cm3.Dus 4/3pr3=180 en dan oplossen om r te bepalen.Dus de diameter van de pollepeltje is ongeveer 7 cm. WvR zondag 12 juli 2009
WvR zondag 12 juli 2009
©2001-2024 WisFaq