Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wel of niet een tweedegraadsvergelijking als kwadraat weggewerkt kan worden?

Ik had een discussie over of de volgende vergelijking een eerstegraads- of een tweedegraadsvergelijking is.
(x-2)(x+1) = x2+ 6. Dit wordt nl. x2-x2-x=8,
dus x=-8 volgens mijn broer is de opgave een eerste graadsvergelijking, maar volgens mij blijft het een tweedegraadsvergelijking.
Welke bewering is nu juist?

Annema
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 10 juli 2009

Antwoord

Ik geef je broer gelijk. Het is weliswaar een vermomde eerstegraads vergelijking, maar dan nog......
Als jij je vermomt als je broer, dan bén je toch nog niet je broer?

MBL
vrijdag 10 juli 2009

©2001-2024 WisFaq