Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentiaal vergelijking elektrisch netwerk

Ik moet een differentiaal vergelijking opstellen uit de 4 onderstaande vergelijkingen. Met IL(t) als variabele.

Ir(t)+IL(t)+Ic(t)=0
Ir(t) = V(t)/R
V(t) = L· diL/dt = diL/dt = 1/L·V(t)
Ic(t) = C·dv/dt

Ik kom zelf uit op Il(t) = -((L·(di/dt))/R)·-(C·(dv/dt))

Zit ik zo in de goede richting?

Jelle
Student hbo - dinsdag 7 juli 2009

Antwoord

Tot zover gaat het inderdaad goed. Nu is het zaak om die V(t) nog in te vullen. Wees vooral zorgvuldig met je notatie. Je gebruikt IL iL en i voor hetzelfde, evenals v en V.

Bernhard
woensdag 22 juli 2009

©2001-2024 WisFaq