Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Negatieve macht oplossen

Hoe lost je je volgende vergelijking ook weer correct op voor L. Daar je hier in principe niet met een negatief logaritme kunt werken.

L-0.5 = 0.4

Alvast bedankt.
Groet,
Lies

Lies
Student universiteit - woensdag 1 juli 2009

Antwoord

Het heeft niet heel veel met logaritmen te maken, zelfs!
Als je de vergelijking herschrijft in de vertrouwde notatie, dan staat er namelijk 1/L0,5 = 1/Ö(L) = 0,4 en dat los je vast probleemloos op, denk ik.

MBL
woensdag 1 juli 2009

©2001-2024 WisFaq