Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gemiddelde van een logaritmische functie herleiden

Hallo allemaal,
Ik zal het proberen kort te houden. De volgende 2 formules weet ik:
1) m+t*s=LN(Xh)--Dit geeft de upper bound aan
2)m=exp(m+s2/2)--Gem van de log
Bekend is de t-waarde, ln(Xh)en m
Wat ik wil deze 2 formules (met 2 onbekenden=mens)herschrijven naar een formule voor s en een formule voor m.
Ik kom er in ieder geval niet uit om van men s afhankelijke variabelen te maken...
alvast bedankt voor de tijd en moeite!
groeten Willem

Willem
Student universiteit - vrijdag 26 juni 2009

Antwoord

Willem,
Uit 2)volgt:ln m=m+1/2s2.Combineer dit met 1).

kn
vrijdag 26 juni 2009

 Re: Gemiddelde van een logaritmische functie herleiden 

©2001-2024 WisFaq