Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Im en Re

ik moet van het volgende het Im en Re deel bepalen

ß=1/1-i

Re is dan toch gwoon 1/1=1?
het antwoord zegt 1/2

Im is dan toch 1/-i= -1?
het antwoord zegt ook hier 1/2

Wat doe ik hier fout?

B
Student universiteit - donderdag 25 juni 2009

Antwoord

Schrijf b in de vorm a+bi. Dat kan zo:

q59725img1.gif

Bovendien is 1/-i geen -1 maar i. Ik heb het idee (en dat is ernstiger) dat je hier beweert dat a/(b+c) gelijk is aan aan a/b+a/c. Dat is wel een heel nieuw idee! Dat deugt niet.

WvR
donderdag 25 juni 2009

©2001-2024 WisFaq