Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule ombouwen

Hoe bouw je de formule:

B·q·v = m · v2/r

om naar v = ......

Frank
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 18 juni 2009

Antwoord

Beste Frank,

Je ziet dat v = 0 sowieso een oplossing is. Voor de andere oplossing (veronderstel v verschillend van 0) kan je een v in beide leden wegdelen, je kan dan eenvoudig oplossen naar (de overblijvende) v.

mvg,
Tom

td
donderdag 18 juni 2009

©2001-2024 WisFaq