Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 59642 

Re: Vergelijking met cot

cos2x= 4sin2x
Ûcos2x= 4(1-cos2x)
Ûcos2x= 4-4cos2x
Û5cos2x= 4
Ûcos2x= 4/5
Ûcos x= ±Ö(4/5)

Klopt dit? Want hier mee rekenen is nog steeds onmogelijk zonder GRM.

Izy
Iets anders - maandag 15 juni 2009

Antwoord

Beste Izy,

Hoezo is dit onmogelijk zonder GRM? Tot hiertoe is toch alles exact "met de hand" gelukt en nu ben je ongeveer klaar... Je vindt twee waarden voor cos(x), maar een van de twee ligt niet in het juiste kwadrant. Welke hou je over? Dat is je (exacte) oplossing...

mvg,
Tom

td
maandag 15 juni 2009

 Re: Re: Vergelijking met cot 

©2001-2024 WisFaq