Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Loop vast in simpele uitwerking

Hallo jongens en meisjes,

Van mijn leraar wiskunde kregen we van de week een uitwerking van een som waarbij een simpele methode van integreren liet zien.

Dit is de som met uitwerking:
ò(7x2+3)3·7xdx = 7x(7x2+3)4/4·14x+C = 7x·(7x2+3)4/4·14x+C = 1/8(7x2+3)4+C

Nu is het zo dat ik die laatste stap niet snap (het dik gedrukte). Kan iemand mij in stappen laten zien hoe je die X van voor de haakjes weg hebt gewerkt?

Gr.

Bas
Student hbo - zaterdag 13 juni 2009

Antwoord

Beste Bas,

Hoewel ik het een rare notatie of methode vind (de twee middelste uitdrukkingen zijn overigens identiek...), is die laatste overgang niet moeilijk: er staat vooraan een x, maar er staat ook een x in de noemer. Die vallen dus tegen elkaar weg, de 7/(4.14) wordt dan 1/(4.2) = 1/8.

mvg,
Tom

td
zaterdag 13 juni 2009

©2001-2024 WisFaq