Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Primitieven

Hoi,

Ik heb een probleem met het bepalen van een primitieve van f(x)= -5e3x-1 en er wordt gegeven dat F(0)=0

Wat ik uitkwam is -5/3 ln 3x-1 + C
Maar in mijn formularie staat er dat de primitieve van een ex gewoon ex blijft...
Ik zou graag willen weten welke het is, alvast heel erg bedankt !!
Groeten,
Nic

Nico
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 6 juni 2009

Antwoord

Wat geschreven staat over de primitieve van ex is helemaal waar.
Maar in jouw functie staat toch iets meer dan ex?
De afgeleide van f(x) = e3x-1 is gelijk aan e3x-1.3 op basis van de kettingregel.
Overigens zou je in je resultaat het stukje 3x-1 tussen modulusstreepjes moeten zetten.

MBL

MBL
zaterdag 6 juni 2009

©2001-2025 WisFaq