Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Normaalverdeling op TI83

Met de TI83 probeer ik een gemiddelde te berekenen van een normaalverdeling. Achter Y1 = normalcdf(-e99,500,x,15)
Y2 = 0,02.
Mijn probleem is dat ik niet weet hoe ik het Window in moet stellen.

Elian
Docent - donderdag 4 juni 2009

Antwoord

Maak eerst een schetsje van je normale verdeling.

q59536img1.gif

Bedenk daarbij dat 3 keer de standaarddeviatie aan weerzijde van het gemiddelde wel een aardig volledig beeld geeft. In dit geval ligt x in ieder geval boven de 500 en omdat de oppervlakte (0,02) wel erg klein is kies ik voor de zekerheid 3 keer de standaarddeviatie boven de 500 en 2 keer de standaarddeviatie onder de 500. Dat is wel ruim, maar vooruit maar. Voor de grenzen voor x neem ik dus 470 en 545.

Normaal gesproken zou je voor Y kiezen voor y=0..1, maar omdat hier de oppervlakte klein is kies ik voor y als grenzen 0 en 0,2. Je krijgt dan Y2=0.02 goed in beeld...

q59536img2.gif

Je krijgt dan na plotten en intersect zoiets als:

q59536img3.gif

Je moet maar 's kijken of je 't ziet.

WvR
donderdag 4 juni 2009

©2001-2024 WisFaq