Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 58570 

Re: Re: Re: Omvorming tot k sin (x-c)

Ik zit met exact dezelfde oefening en ik snap deze ook niet. Hoe stel je tan c= 12/5, waar komt die 12/5 vandaan?
Kan je k·sin(x-c) herleiden naar k·cos c = -5 en -k·sin c = 12 zonder die tangens te gebruiken?

Izy
Iets anders - woensdag 3 juni 2009

Antwoord

Izy,
Zeker kan dat ,maar de tangens komt te voorschijn.Want
ksin(x-c)=kcoscsinx-ksinccosx=12cosx-5sinx als kcosc=-5 en ksinc=-12.Hieruit volgt dat tg c=12/5,dus cosc=5/13,zodat k=-5/cosc=-13.

kn
zondag 7 juni 2009

©2001-2024 WisFaq