\require{AMSmath} Hoe en met welke regel? Ik moet de afgeleide bepalen maar ik weet niet hoe ik dat bij deze functie moet doen en met welke regel (productregel of kettingregel):f(x)=-x(5-x)4Ik snap wel hoe je het zou moeten doen zonder de -x ervoor maar door de -x snap ik het niet meer! Laura Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 14 december 2002 Antwoord Wat is de afgeleide van f(x)=-x·(5-x)4?Hiervoor gebruik je twee regels:ProduktregelKettingregelf'(x)=-1·(5-x)4+-x·4(5-x)3·-1f'(x)=-(5-x)3·(5-x)+4x(5-x)3f'(x)={(x-5)+4x}·(5-x)3f'(x)=(5x-5)·(5-x)3of ook:f'(x)=5(x-1)(5-x)3 WvR zaterdag 14 december 2002 Re: Hoe en met welke regel? Re: Hoe en met welke regel? ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet de afgeleide bepalen maar ik weet niet hoe ik dat bij deze functie moet doen en met welke regel (productregel of kettingregel):f(x)=-x(5-x)4Ik snap wel hoe je het zou moeten doen zonder de -x ervoor maar door de -x snap ik het niet meer! Laura Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 14 december 2002
Laura Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 14 december 2002
Wat is de afgeleide van f(x)=-x·(5-x)4?Hiervoor gebruik je twee regels:ProduktregelKettingregelf'(x)=-1·(5-x)4+-x·4(5-x)3·-1f'(x)=-(5-x)3·(5-x)+4x(5-x)3f'(x)={(x-5)+4x}·(5-x)3f'(x)=(5x-5)·(5-x)3of ook:f'(x)=5(x-1)(5-x)3 WvR zaterdag 14 december 2002
WvR zaterdag 14 december 2002
©2001-2025 WisFaq