Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte berekening

Gegeven: grafiek x2.y-x2+4.y=0 en x is element van [0,2]

Te berekenen: Oppervlakte "A"

Berekening:
A = Int {0,2](x2y-x2+4y) dx= Het eerste stukje van de Int: x2.y dx= In REA's Problem Solver heb ik reeds gezien dat je nu de waarde voor x moet weten uit de gegeven vergelijking, om de nieuwe limits in y te vinden. Echter dat lukt mij niet, omdat x2=(-4.y)/(y-1)een negatieve waarde is. Je kunt immers geen wortel uit een negatief getal trekken! Met die "x" zou je dan een nieuwe integraal kunnen vinden en dan naar y integreren, aldus REA's. Ik kom hier niet uit. Toegegeven dat dit wat boven onze exameneisen ligt, maar ik wil het toch wel graag weten! Wie helpt mij weer op weg? Bij voorbaat heel hartelijk dank.

Johan
Student hbo - zaterdag 30 mei 2009

Antwoord

Johan,
Uit yx2-x2+4y=0 volgt dat y=x2/(4+x2)=1-4/(4+x2). Zo moet het wel lukken.

kn
zondag 31 mei 2009

©2001-2024 WisFaq