Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Examen 2006-1 opdr 7

beste mr/mv,

ik heb een vraagje over opdracht 7 van examen wisb1 2006-1. Ten eerste snap ik niet waarom je de zijde (t en (16-t)) door Ö2 moet delen. Ik heb er lang over nagedacht, maar ik kom er maar niet op.

Het tweede wat ik niet snap ik, hoe je de volgende formule
G(t)=opp= (t/Ö2)· ((16-t)/Ö2)
tot de onderstaande formule moet herleiden:

G(t)= -0,5t2+8t

Ik hooop heel erg dat jullie mij kunnen helpen. Ik kom er maar niet uit..

Alvast zeeeer bedankt,

grtjs,

Tessa

tessa
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 29 mei 2009

Antwoord

2.Tessa,
Je hebt een gelijkbenige rechthoekige driehoek waarvan de schuine zijde t is. Als rechthoekzijde is x, dan is x2+x2=t2, dus x2=t2/2 en x=t/Ö2.
Verder is (t/Ö2)(16-t)/Ö2=t(16-t)/2=(16t-t2)2=8t-1/2t2.

kn
zondag 31 mei 2009

©2001-2024 WisFaq