Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkingen met twee onbekenden

4t-r=5
16t-5r= 17

Hoe kom ik er achter wat de t en de r zijn? Zitten nu wel 20t- 6r= 22 maar hoe reken ik nu verder?

dennis
Iets anders - dinsdag 26 mei 2009

Antwoord

dag Dennis,

In dit geval schiet je er niet veel mee op als je de vergelijkingen bij elkaar optelt.
Maar probeer het eens zo:
Vermenigvuldig de eerste vergelijking met -5.
Tel het resultaat op bij de tweede vergelijking.
Wat valt je dan op?

Kun je daar wat mee?
NB: Je zou de eerste vergelijking ook met -4 kunnen vermenigvuldigen.
Wat gebeurt er dan?
Lukt het zo?
succes,

Anneke
dinsdag 26 mei 2009

©2001-2024 WisFaq