Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule voor de oplossingen van een derdegraadsvergelijking

Hallo

Ik heb jullie hulp nodig!!!
Ik moet voor morgen een wiskunde PO inleveren en ik ben nu op zoek naar een antwoord maar kan het niet vinden..
Misschien weet jy het?
Hier de opdracht:

Leid een formule af voor de oplossingen van de vergelijking x3+ax2+bx=0

4 Havo
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 26 mei 2009

Antwoord

Door de vergelijking te schrijven als x(x2+ax+b) = 0 volgt direct dat x = 0 of x2 + ax + b = 0.
De tweedegraads vergelijking lost zich met de abc-formule op.
Er is een formule om algemene derdegraads vergelijkingen op te lossen, maar dat vergt (van jou) veel meer werk. Binnen Wisfaq kun je daarvoor overigens alle ingrediënten vinden.

MBL

MBL
dinsdag 26 mei 2009

©2001-2024 WisFaq