\require{AMSmath} Extremen berekenen Dag ik moet alle extreme waarden berekenen van:f(x)=2x-tanx tussen -0.5pi en 0.5 piNu bepaal ik eerst de afgeleide en stel die dan aan nul gelijk. Ik kom dan op:f'(x)=2-1/(cosx)2=0(cosx)2=0.5En nu zit ik vast. Hoe kom ik aan de x-waarden die hierbij horen? Frits Student hbo - vrijdag 22 mei 2009 Antwoord Het gaat heel goed...(cosx)2=1/2cosx=-Ö1/2 of cosx=Ö1/2cosx=-1/2Ö2 of cosx=1/2Ö2...en dat zijn bekende waarden van de cosinus. Je kunt in de eenheidscirkel kijken of op 6. Goniometrische vergelijkingen oplossen.Zou het dan lukken? WvR vrijdag 22 mei 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Dag ik moet alle extreme waarden berekenen van:f(x)=2x-tanx tussen -0.5pi en 0.5 piNu bepaal ik eerst de afgeleide en stel die dan aan nul gelijk. Ik kom dan op:f'(x)=2-1/(cosx)2=0(cosx)2=0.5En nu zit ik vast. Hoe kom ik aan de x-waarden die hierbij horen? Frits Student hbo - vrijdag 22 mei 2009
Frits Student hbo - vrijdag 22 mei 2009
Het gaat heel goed...(cosx)2=1/2cosx=-Ö1/2 of cosx=Ö1/2cosx=-1/2Ö2 of cosx=1/2Ö2...en dat zijn bekende waarden van de cosinus. Je kunt in de eenheidscirkel kijken of op 6. Goniometrische vergelijkingen oplossen.Zou het dan lukken? WvR vrijdag 22 mei 2009
WvR vrijdag 22 mei 2009
©2001-2024 WisFaq