\require{AMSmath} Oplossen van vergelijking met sinus Zowel m'n vriend als ik komen niet uit de volgende vergelijking: 3sin((p/30)x) + 7 = 8 Bereken x. We hebben tot nog toe: 3sin((p/30)x) = 1 sin((p/30)x) = 1/3 (=0,33) En toen... waren we 't spoor bijster. Het zal vast en zeker geen moeilijke vergelijking zijn, but we still need some help! Bedankt! Inge Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 15 mei 2009 Antwoord Bij sin(a)=1/3 kan je niet echt een 'leuke' hoek a vinden. Je zult dus moeten benaderen: p/30x0.3398+k·2p of p/30x2,8018+k·2p Hopelijk lukt het dan... WvR vrijdag 15 mei 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Zowel m'n vriend als ik komen niet uit de volgende vergelijking: 3sin((p/30)x) + 7 = 8 Bereken x. We hebben tot nog toe: 3sin((p/30)x) = 1 sin((p/30)x) = 1/3 (=0,33) En toen... waren we 't spoor bijster. Het zal vast en zeker geen moeilijke vergelijking zijn, but we still need some help! Bedankt! Inge Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 15 mei 2009
Inge Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 15 mei 2009
Bij sin(a)=1/3 kan je niet echt een 'leuke' hoek a vinden. Je zult dus moeten benaderen: p/30x0.3398+k·2p of p/30x2,8018+k·2p Hopelijk lukt het dan... WvR vrijdag 15 mei 2009
WvR vrijdag 15 mei 2009
©2001-2024 WisFaq