Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 21926 

Re: Integraal van e tot de macht x²

ik moet dezelfe integraal bereken maar dan als dubbelintegraal en eerst naar y en ik heb geen idee hoe deze opgelost is

2$\int{}$0(x/2$\int{}$x/4ex2dy)dx

zou het mogelijk zijn de oplos stappen erbij te zetten?

mvg

G
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 15 mei 2009

Antwoord

Bij integreren naar y is x constant, dus er komt
2$\int{}$0 (x/2 - x/4) ex2dx =
(substitueer u=x2)
(2$\int{}$0 2x ex2dx)/8 =
(4$\int{}$0 eudu)/8 =
(e4-1)/8.

hr
vrijdag 15 mei 2009

©2001-2024 WisFaq