Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritme wegwerken in een vergelijking

Hoe kun je een logaritme in een vergelijking wegwerken?

Bijvoorbeeld als links van de vergelijking een log teken staat en recht een normaal getal, hoe kun je dan de log wegwerken, als je de log niet kan oplossen. ik heb overal gezocht, maar ik kan het nergens vinden.

BV.

8,2 = log (I/(10-12))

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen,

Alvast zeer bedankt!!

grtjss

Tessa
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 14 mei 2009

Antwoord

Natuurkunde zeker............. geluidsdruk of zo? Ook aan het oefenen voor het examen van woensdag?
Wel, die log is de logaritme met grondtal 10. De inverse daarvan is de functie 10x. Als je die aan beide kanten toepast raak je rechts die log kwijt.
108,2= I/10-12 $\Leftrightarrow$
1,585·108 = I/10-12 $\Leftrightarrow$ maal 10-12 aan beide kanten:
1,585·10-4=I

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
donderdag 14 mei 2009

©2001-2024 WisFaq