Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Breken vermenigvuldigen en delen

loop vast op een paar berekeningen. heb trouwens veel gehad aan de hulp van vorige keer.

8(1/4)2(1/2)3 andwoord 1.16
l/3·2/7·11/15 andwoord is 22/110=1/5 hoe komen ze bij die 22 en 110 op rekenmachine is het niet moeilijk maar moet uit het hoofd.

en dan nog a/b:b/c andwoord ac/b2
t2/6:t/30 andwoord 5 t

dennis
Iets anders - donderdag 14 mei 2009

Antwoord

8×(1/2)3 = 8×1/8 = 1 Helpt dat?

1/3·2/7·11/15 = 22/315 Alles boven en alles onder de streep vermenigvuldigen.

Delen door een breuk is vermenigvuldigen met het omgekeerde (ooit gehoord?) Dan wordt (a/b):(b/c) = a/b×c/b = a·c/b2

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
donderdag 14 mei 2009

©2001-2024 WisFaq