Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Grafiek van een functie

Beste Wisfaq,

Bedankt voor de antwoorden op mijn andere vragen.

Ik heb echter nog een vraag:

Ik moet in een figuur de grafieken van de volgende functies schetsen:

f:x®x/2 en g:x®4/Öx

Verder moet ik het snijpunt van f en g berekenen en de oplossing van de ongelijkheid f(x)g(x).

Het is allemaal lang geleden dat deze stof behandeld werd, dus je hulp wordt op prijs gesteld!!

Raymon
Student hbo - dinsdag 12 mei 2009

Antwoord

Je stelt de twee gegeven formules aan elkaar gelijk en na kruislings vermenigvuldigen krijg je xÖx = 8.
Dit kwadrateer je en vindt x3 = 64 ofwel x = 4.
Het snijpunt is dan (4,2) waarbij het getal 2 ontstaat door x = 4 in een van de formules in te vullen.
De ongelijkheidsvraag is een kwestie van goed naar je grafieken kijken en je afvragen waar de grafiek van f ónder of op de grafiek van g zit.
Dat is het geval van 0 tot en met 4, ofwel voor 0x4

MBL

MBL
dinsdag 12 mei 2009

©2001-2024 WisFaq