\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 59243 Re: Wortelvergelijking oplossen In mijn antwoorden boekje staat het zo:2Öx-5 = 13 - x (de wortel heeft betrekking op de gehele x-5) wordt 4x -20 = 169 - 26x + x2is x2 - 30x + 189etc etc.Maar ik snap niet hoe ze bij die 4x -20 = 169 - 26x + x2 uitkomen.. ? Sonny Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 8 mei 2009 Antwoord Heb je wel 's van haakjes gehoord? Die haakjes van jou horen dan gewoon om x-5 denk ik...2Ö(x-5)=13-xLinks en rechts kwadrateren geeft:4(x-5)=(13-x)24x-20=169-26x+x2Enz......en niet vergeten je antwoorden te controleren... maar dat had ik al gezegd geloof ik...PS(a·b)2=a2·b2Zie ook 1. Rekenregels machten en logaritmen WvR vrijdag 8 mei 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
In mijn antwoorden boekje staat het zo:2Öx-5 = 13 - x (de wortel heeft betrekking op de gehele x-5) wordt 4x -20 = 169 - 26x + x2is x2 - 30x + 189etc etc.Maar ik snap niet hoe ze bij die 4x -20 = 169 - 26x + x2 uitkomen.. ? Sonny Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 8 mei 2009
Sonny Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 8 mei 2009
Heb je wel 's van haakjes gehoord? Die haakjes van jou horen dan gewoon om x-5 denk ik...2Ö(x-5)=13-xLinks en rechts kwadrateren geeft:4(x-5)=(13-x)24x-20=169-26x+x2Enz......en niet vergeten je antwoorden te controleren... maar dat had ik al gezegd geloof ik...PS(a·b)2=a2·b2Zie ook 1. Rekenregels machten en logaritmen WvR vrijdag 8 mei 2009
WvR vrijdag 8 mei 2009
©2001-2024 WisFaq