Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een tekenprobleempje bij integreren

Het betreft de opgave: Int(3,-2)|x|dx= (3,-2 zijn de grenzen bij Int).Dit is een voorbeeld opgave uit het schooldictaat. Aan het eind van de berekening krijgen we o.a.,als volgt: [- (x2/2)]met grenzen voor x; 0 en -2. Dit gesubstitueerd levert op:
-{(02/2)+ ((-2)2/2)}= - 2; volgens dictaat + 2; hetgeen mij onjuist voorkomt.
Het volledige antwoord volgens dictaat luidt: 2 + 9/2 = 13/2. Gaarne uw beoordeling hieromtrent; bij voorbaat hartelijk dank!

Johan
Student hbo - donderdag 7 mei 2009

Antwoord

Dat lijkt me toch wel goed:

q59234img1.gif

Het is de oppervlakte van het gebiedje aan de linker kant.

q59234img2.gif

Dus wat is het probleem daarbij?

WvR
donderdag 7 mei 2009

©2001-2024 WisFaq