Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Directe formule uit recursieve

hallo

ik heb een recursieve formule, waaruit ik een directe formule moet maken.
maar ik heb echt geen idee hoe ik dit moet doen.
ik heb al van alles geprobeerd maar hij komt niet uit

de recursieve formule is

f0= 0.8
f n+1 f n 2

remi
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 3 mei 2009

Antwoord

Heb je al eens geprobeerd de eerst paar termen uit te schrijven?
f1=f02
f2=f12=f04
f3=...
Zie je dan een regelmaat?

Bernhard
zondag 3 mei 2009

©2001-2024 WisFaq