Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 59030 

Re: Re: Piramide

Waarom is de korte diagonaal 6 - 1/2h? Want je als je kijkt naar het begin van de vergelijking haal je het cijfer 6 van de breuk 6/12 haal je toch juist uit het feit dat AC = 12 en dus AM = 6. AC is de grote diagonaal dus dan heb je als je de breuk oplost toch ook de grote diagonaal uitgerekend in de driehoek EKT?

De kleine diagonaal reken je dan toch uit met BD = 6 en BM is 3?

Céline
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 3 mei 2009

Antwoord

Je weet al dat de 'kleine' en de 'lange' diagonaal in de doorsnede zich verhouden als 1:2. Dus als de 'lange' diagonaal 12-h is dan is de 'korte' de helft: 6-1/2h. Meer moet het niet zijn...

WvR
maandag 4 mei 2009

 Re: Re: Re: Piramide 

©2001-2024 WisFaq