\require{AMSmath} Directe formule uit recursieve hallo, ik heb een vraag ik heb een recursieve formule en daar moet ik een directe formule van geven. dit lukt echter niet f0=2 fn+1= 2 · fn - 3 mijn directe formule was 2 · 2 n -3 deze klopt echter niet er komt steeds het tegengestelde uit. alvast bedankt remi Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 3 mei 2009 Antwoord Remi, f(n+1)-2f(n)=0 heeft als algemeneoplossing f(n)=C2n en f(n)=3 is een particuliere oplossing.En omdat f(0)=2,is de oplossing f(n)=3-2n. kn zondag 3 mei 2009 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
hallo, ik heb een vraag ik heb een recursieve formule en daar moet ik een directe formule van geven. dit lukt echter niet f0=2 fn+1= 2 · fn - 3 mijn directe formule was 2 · 2 n -3 deze klopt echter niet er komt steeds het tegengestelde uit. alvast bedankt remi Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 3 mei 2009
remi Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 3 mei 2009
Remi, f(n+1)-2f(n)=0 heeft als algemeneoplossing f(n)=C2n en f(n)=3 is een particuliere oplossing.En omdat f(0)=2,is de oplossing f(n)=3-2n. kn zondag 3 mei 2009
kn zondag 3 mei 2009
©2001-2025 WisFaq