Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule voor cos en sin

ik zou graag weten of er formules bestaan om cos(p /4) en sin(p /4) op te lossen, waarbij p een variabele is. Alvast heel erg bedankt
Ida

Ida Sw
Student universiteit België - donderdag 12 december 2002

Antwoord

Is het niet gewoon net als bij cos(x) en sin(x)?
Dus bijvoorbeeld:
cos(p·p/4)=1/2Ö2
p/4=p/4 + k·2p of p·p/4=-p/4 +k·2p (kÎ)
p=1 + 8k of p=-1 + 8k (kÎ)

WvR
vrijdag 13 december 2002

©2001-2025 WisFaq