Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Btw berekenen

Bv 21% van 50000= 10500
Maar als ik reeds een bedrag heb incl btw (bv 5000) klopt deze berekening niet.
bv 50000-10500(21%)=39500 is dit bedrag dan het bedrag zonder btw want als ik hier 21% bij tel kom ik aan 8295 (btw) = 47795 ipv 50000

marie
Ouder - donderdag 23 april 2009

Antwoord

Als je een eindbedrag (50.000) hebt waarbij je 21% BTW moest betalen dan geldt dat het bedrag zonder BTW vermenigvuldigd met 1,21 dan precies 50.000 is. Dus bedrag zonder BTW = 50.000/1,2141.322

Zie Rekenen met procenten en groeifactoren.

WvR
donderdag 23 april 2009

©2001-2024 WisFaq