Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

X berekenen

Hoe los je dit ook alweer op?

Ö2log x = -2

2log x = 4

en dan log 4 = 102log x ?

Veder kom ik niet. Zo ook met:

8 · 4x = 9 · 5x

8/9 · 4x = 9 · 5x

En dan log maken. Zoner GR lukt dit me niet.

Ln4/e - 5 Lne 3

Zeer vervelende stof dit. Ik hoop hier doorheen te kunnen met jullie hulp. Niet bepaald m'n favo onderdeel van wiskunde.


Koen
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 20 april 2009

Antwoord

Bij vraag 1: Komen er uit worteltrekkingen weleens negatieve getallen?
(Ik ga er van uit dat het wortelteken over het geheel staat. Als het grondtal Ö(2) is, wordt het verhaal weer anders!)

Bij vraag 2: Schrijf de vergelijking eerst als (0,8)x = 9/8.

Bij vraag 3: Volgens de regels kun je er ln(4) - ln(e) - 15.ln(e) van maken waarbij de wetenschap dat ln(e) = 1 ook wel nuttig is.

MBL
maandag 20 april 2009

©2001-2024 WisFaq